השמנת יתר עשויה לגרום לסוכרת ולמחלות לב, האם הסיבים בתזונה עשויים למנוע את המצב?, קובי עזרא

השמנת יתר עשויה לגרום להתפתחות סוכרת סוג 2, מחלות לב וכלי דם, ונשאלת השאלה האם הסיבים בתזונה שאנו אוכלים עשויים למנוע את מצבי החולי הנ"ל?, שלום כאן קובי עזרא, המומחה שלכם לרפואה נטורופטית ובריאות טבעית. 



השמנת יתר היא מחלה הניתנת לרוב למניעה, השתנת-יתר הקשורה לתזונה וכיום היא אתגר מרכזי ברחבי העולם. 

השמנת יתר היא גורם סיכון מרכזי למחלות כמו סוכרת מסוג 2 (T2DM), מחלות לב וכלי דם (CVD) וסוגי סרטן מסוימים. 

סיבים תזונתיים הם תערובת מורכבת של מולקולות שהן בלתי ניתנות לעיכול, בעיקר פוליסכרידים. 

מחקרים אפידמיולוגיים מרובים הוכיחו ירידה משמעותית סטטיסטית בסיכון להשמנה, סוכרת מסוג 2, מחלות לב וכלי דם, סרטן המעי הגס וסרטן השד לפני גיל המעבר עקב צריכת סיבים תזונתיים גבוהה יותר. 

ישנם מנגנונים ישירים ועקיפים לרבות שינוי העיכול והספיגה, גירוי הורמוני המעי כולל גלוקגון דמוי פפטיד-1 (GLP-1) ופפטיד YY (PYY), תיאבון מופחת ושינוי בחילוף החומרים של מרה וכולסטרול. 

אלה עשויים לפעול דרך מסלולים הכוללים קולטנים המוצמידים לחלבון G (GPRs), היסטון דאצטילאז (HDAC) ואנזימי ארומטאז. 

לסיכום ניתן לומר שצריכת סיבים תורמת לשיפור רמות הגלוקוז ורגישות לאינסולין, להורדת הסיכון ל-סוכרת מסוג 2, מחלות לב וכלי דם וסוגי סרטן מסוימים. לכן, יש לעודד דיאטות עשירות בסיבים תזונתיים למניעת השמנת יתר ומחלות כרוניות נלוות.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

איזו מברשת שיניים ומשחת שיניים מומלצת לסובלים מדלקת חניכיים כרונית