כדורי ספירולינה וכמוסות ספירולינה

כל האמת על אבקת ספירולינה, כדורי ספירולינה ו- כמוסות ספירולינה, לא פצצת התזונה שחשבתם

אנשים רבים אינם יודעים זאת, אבל ספירולינה יכולה להוות "סיוע תזונתי" יוצא מן הכלל. היא משמשת כדי למנוע ולרפא אנמיה, לאזן רמות הורמונים, למניעת עייפות יתר. להלן אוסף של ציטוטים של מומחים בנושאים אילו.
 במחקר מסכם על השפעות הספירולינה שהתפרסם בירחון המדעי Journal of Applied Phycology החוקרים סיכמו את היתרונות הפוטנציאליים הרבים שבספירולינה: "ספירולינה הוכחה בניסוי בבני אדם כיעילה לטיפול באלרגיות מסוימות, אנמיה, תסמיני סרטן בכימותרפיה, רעילות של הכבד, הלב וכלי הדם ומחלות ויראליות, היפרגליקמיה [רמת סוכר גבוהה בדם], היפרליפידמיה [כולסטרול גבוה או עודף טריגליצרידים בבדיקת הדם], תהליכי כשל חיסוני ו- דלקת כרוניות.

בניגוד לאצות אחרות וצמחי מרפא שונים, בדופן התא של אצת הספירולינה ישנם ריכוזים גבוהים של פוליסאכארידים [סוכרים מורכבים], המתעכלים בקלות ומאפשרים ספיגה מלאה של כל הויטמינים והחומרים המזינים שבתוך הציתופלסמה [התוכן המימי של תא האצה]. מזונות עתיקים כגון הספירולינה מכילים את הצפיפות התזונתית הגבוהה ביותר ביחס לכמות המזון, ז"א ערך תזונתי גבוה יחסית למשקל, ובכדי לייצר חומרים מזינים אילו האצה משתמשת בכמות מינימלית של משאבים טבעיים. מבחינה אקולוגית לאצה זו נצילות חקלאית גבוהה יותר פי עשרות עד מאות אחוזים מגידולי סויה ותירס ואלפי אחוזים יותר מבשר מה שהופך אותה לגידול חקלאי אקולוגי במיוחד.

 המחקר טוען שהשילוב של צפיפות תזונתית גבוהה, יכולת ספיגה מהירה ואנזימים רבים שתורמים לעיכול החומרים המזינים בצורה מיטבית נותן לספירולינה יכולת לאזן את חומציות הגוף ולתמוך בריפוי היפוגליקמיה, סוכרת, עייפות כרונית, אנמיה וכיבים. נוגדי החימצון [בטא קארוטן, כלורופיל ו- פיקוציאנין] שבספירולינה והברזל הרב שחיוני לבניית תאי דם אדומים תורמים לחיזוק המערכת החיסונית ושילוב זה מגן מקרינה ומזרז סילוק רעלים מהגוף.

 ספירולינה מגיעה בצורה של אבקה בצבע ירוק כהה עם ניחוח קל, בטבליות וב- כמוסות. צורות אילו צברו פופולריות בבתי המרקחת, בחנויות הטבע וברחבי רשת האינטרנט ולכל צורה יתרונות וחסרונות משלהם. האבקה היא תוצר של תהליך תעשייתי של ייבוש בספרי. בתהליך זה הספירולינה הטרייה מוזרקת מלמעלה לתוך צינור אנכי גבוהה בלחץ דרך דיזה [חור קטן המשמש לריסוס] ונופלת דרך חישוק שמחומם לטמפרטורה גבוהה מאוד לתוך תא קירור. במשך כמה שניות הספירולינה מאבדת את הנוזלים שבה תוך כדי נפילה ונוזלים אילו משתחררים בצורת אדים. היא מקוררת מייד בתא הקירור כדי למזער את עיבוד הערכים התזונתיים [שנאבדים בגלל החימום] למינימום האפשרי. שיטה זו מאוד נוחה כשמדובר בכמויות גדולות של חומר שצריך לעבדו ולייבש ולכן כל היצרנים הגדולים משתמשים בה.

 לייבוש הספירולינה בשיטה זו ישנם מספר חסרונות. ראשית, הערכים התזונתיים יורדים בצורה משמעותית. אמנם לא כל חומרי ההזנה נפגמים אך ישנו עיבוד מצער של רוב אנזימי העיכול וחלק גדול מהפיגמנטים [נוגדי החמצון] והויטמינים וחומרי ההזנה שהינם מסיסים במים [רובם, ויטמינים מקבוצת בי]. מכיון שהספירולינה הינה מזון מלא ולא תוסף תזונה, "עסקת החבילה התזונתית" נפגמת והאפקטיביות הכללית יורדת. שנית החום הרב גורם לחלבון הצמחי המלא שבספירולינה לעבור דנטורציה [השרשראות הכימיות שלו נשברות]. דבר זה פוגע ביתרונות הבריאותיים הרבים שבספירולינה, אך גרוע מכך תהליך הדנטורציה משנה את הטעם של הספירולינה והופך אותו לדגי ולא נעים. מכיוון שאנו לא רגילים לאכול דברים שאינם טעימים לנו ישנה רטייה צודקת מהטעם, במיוחד אצל ילדים, ולכן חייבים למסך על הטעם ע"י עירבוב האבקה במזונות אחרים.

 בכדי לפתור בעיה זו משווקי הספירולינה המציאו את הטבליות והכמוסות. שניהן עשיות מאבקת ספירולינה דחוסה בלחץ יחד עם חומר מגבש. יותר קל לבלוע את הכמוסות והכדורים  מאשר את האבקה מכיוון שהטעם הלא נעים אינו מורגש. אבל, כדי לקבל תוספת תזונתית משמעותית מהכדורים צריך לבלוע כמות גדולה של כ-10 כדורים ביום ואף יותר משום שחלק מהאבקה הוחלף בחומר ששומר על הצורה העגולה של הכמוסהמה שמוריד את הערך התזונתי עוד יותר.

לאחרונה, במספר מדינות, כולל ישראל, יצאה למכירה בחנויות ספירולינה קפואה של חברת לייב ספירולינה. לדברי מומחים מהחברה: "זו הדרך המוצלחת ביותר לשמור על החומרים המזינים בספירולינה. זה כולל את האנזימים, אומגה 3 ו- אומגה 6, וכ-2,000 החומרים הנוספים שהספירולינה מכילה. שיטת העיבוד החדשנית אינה פוגעת כלל בערכים התזונתיים ומשמרת את הטעם העדין של הספירולינה". ניתן לקבל עוד פרטים באתר החווה בכתובת :
www.livespirulina.com

מאתר: articles מאת: לייב ספירולינה בנגב - חווה לגידול ספירולינה, צמחי מרפא, ומזון על קפוא.   liveSpirulina - ספירולינה טריה מהנגב



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

שמן דגים אומגה 3 חסרונות, אומגה 3 יתרונות, אומגה 3 מתי לקחת? קובי עזרא