ויטמין k2 במזון - קובי עזרא

היום אספר לכם על ויטמין k2 וריכוזו במזון, ומה המקור התזונתי העשיר ביותר לויטמין K2, שלום כאן קובי עזרא המומחה שלכם לרפואה נטורופטית ובריאות טבעית. 

ויטמין K2 מסיס בשומן הממלא תפקיד חשוב בבריאות העצם. להלן כמה מקורות מזון עשירים בויטמין K2 והמינון המשוער שלהם:



נאטו הוא מוצר סויה מותסס המהווה מקור עשיר לויטמין K2. מנה של 100 גרם של נאטו מכילה כ-1,100 מק"ג של ויטמין K2. אך טעמו וריחו איומים לפחות לדעתי. 


גבינות קשות כמו גאודה, אדאם וברי הן מקורות טובים לויטמין K2. מנה של 100 גרם של גבינה קשה מכילה כ-76 מק"ג של ויטמין K2. 

גבינות רכות כמו קממבר וגבינה כחולה הן גם מקורות טובים לויטמין K2. מנה של 100 גרם של גבינה רכה מכילה כ-13 מק"ג ויטמין K2.

יוגורט הוא מקור טוב לויטמין K2. מנה של 100 גרם של יוגורט מכילה כ-0.5 מק"ג של ויטמין K2.

חלב הוא מקור דל לויטמין K2. מנת חלב של 100 גרם מכילה כ-0.5 מק"ג של ויטמין K2.

חמאה שהופקה מבקר שאכל דשא היא מקור טוב לויטמין K2. מנה של 100 גרם של חמאה מוזנת בעשב מכילה כ-15 מק"ג של ויטמין K2.



חלמוני ביצים הם מקור טוב לויטמין K2. חלמון ביצה גדול אחד מכיל כ-32 מק"ג של ויטמין K2.

אך יש לומר שכמות הוויטמין K2 יכולה להשתנות בהתאם לתזונה התרנגולת. תרנגולות הניזונות מתזונה עשירה בויטמין K1 (כגון ירקות עלים ירוקים) יכולות לייצר ביצים עם כמויות גבוהות יותר של ויטמין K2.

ביצים שגודלו במרעה: תרנגולות שמותר להן להסתובב בחופשיות ולאכול תזונה טבעית הכוללת צמחים ירוקים וחרקים מייצרות ביצים עם כמויות גבוהות יותר של ויטמין K2.

ביצים אורגניות מיוצרות ע"י תרנגולות הניזונות מתזונה נטולת חומרי הדברה ודשנים סינתטיים, העלולים להשפיע על תכולת הוויטמין K2 בחלמונים.

ביצים מועשרות באומגה 3 מיוצרות ע"י תרנגולות הניזונות מתזונה עשירה בחומצות שומן אומגה 3, העשויות גם להעלות את תכולת הוויטמין K2 בחלמונים.

חשוב לציין שתכולת ויטמין K2 בחלמונים יכולה להשתנות בהתאם לגורמים רבים, כולל גזע העוף, העונה והמיקום הגיאוגרפי. 


בשרים מקור טוב לויטמין K2, במיוחד האיברים והנתחים השומניים. להלן כמה סוגי בשר הנחשבים למקור טוב לויטמין K2:

כבד בקר במנה של 100 גרם כבד בקר מכילה כ-4 מק"ג של ויטמין K2.

כבד עוף נחשב למקור העשיר ביותר של הבשרים! מנה של 100 גרם כבד עוף מכילה כ-60 מק"ג של ויטמין K2.

בשר בקר טחון מנה של 100 גרם בשר בקר טחון מכילה כ-8 מק"ג של ויטמין K2.

ושוב פעם חשוב לציין שתכולת הוויטמין K2 בבשר יכולה להשתנות בהתאם לתזונה של בעל החיים. בעלי חיים הניזונים מתזונה עשירה בויטמין K1 (כגון ירקות עלים ירוקים) יכולים לייצר בשר עם כמויות גבוהות יותר של ויטמין K2. 

חשוב לציין שהצריכה היומית המומלצת של ויטמין K2 משתנה בהתאם לגיל, מין וגורמים נוספים. הצריכה המתאימה של ויטמין K2 למבוגרים היא כ-90-120 מק"ג ליום. זה תמיד רעיון טוב להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות כדי לקבוע את המקורות והמינון הטובים ביותר של ויטמין K2 עבורך.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

חשיבות האשלגן לגופנו - קובי עזרא

איזו מברשת שיניים ומשחת שיניים מומלצת לסובלים מדלקת חניכיים כרונית

אטופיק דרמטיטיס, Atopic dermatitis, אסתמה של העור, אקזמה של העור, מחלת עור כרונית ודלקתית המאופיינת בעור יבש ומגרד ופריחה