סטרס והשמנה, איך למזער נזקים מלחצים, תזונה וספורט למצבי דחק

ראשית הסבר על מצבי סטרס (לחץ, דחק) ומנגנון הפעילות של הלחצים הגורמים להשמנה.

האם לתזונה ולפעילות גופנית ישנה השפעה? ואם כן, אילו מזונות ומאכלים יכולים לצמצם ולתמוך בגופנו ובפעילות מערכת העצבים וההורמונים?.



להלן קליפ: דר' קובי עזרא Ph.D מספר על סטרס והשמנה, איך למזער נזקים מלחצים?, תזונה ופעילות גופנית למצבי דחק.





ירקות עליים ירוקים כתרד, חסה ורוקט, מכילים חומצה פולית, החיוני לייצור נוירוטרנסמיטור דופמין, כימיקל מוחי שמייצר תחושת עונג. מחקר שפורסם בשנת 2012 בכתב העת Journal of Affective Disorders הפרעות רגשיות של 2,800 אנשים בגיל העמידה וזקנים, מצא שאלו שצרכו יותר חומצה פולית ביותר היו בסיכון נמוך יותר לתסמיני דיכאון מאשר אלו שאכלו לפחות.

בנוסף, מחקר מאוניברסיטת אוטגו משנת 2003 מצא שתלמידי המכללות נטו להרגיש רגועים יותר, מאושרים יותר ונמרצים יותר בימים שאכלו יותר פירות וירקות.



חומצת האמינו טריפטופן הנמצאת במזונות המכילים חלבון, מסייעת לייצר סרוטונין. הסרוטונין הינו כימיקל המסדיר את התחושת הרעב ותחושת האושר והרווחה. במחקר שפורסם בשנת 2006 בכתב העת Journal of Psychiatry Neuroscience, גברים ונשים שהיו מתווכים (בהתבסס על בדיקות אישיות) נטלו תוספי טריפטופן או פלסבו במשך 15 ימים. אלה שנטלו טריפטופן נתפסו כמתאימים יותר בהשוואה לאלו שלא לקחו אותו. (המחקר מומן ע"י מכוני הבריאות הקנדית).

מזונות המכילים את חומצת האמינו טריפטופן כוללים אגוזים, זרעים, טופו, דגים, עדשים, שיבולת שועל, שעועית וביצים.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

איזו מברשת שיניים ומשחת שיניים מומלצת לסובלים מדלקת חניכיים כרונית