רשומות

מציג פוסטים מתאריך דצמבר, 2014

ספורטאים כדורסל ושחייה תזונה ואימונים בשיטתו של דר' קובי עזרא

תמונה
ספורטאים כדורסל ושחייה  תזונה ואימונים בשיטתו של דר' קובי עזרא. http://diet2all.net להלן הספורים של הספורטאים מבית ד"ר קובי עזרא: השחיין הישראלי קבע הישגים נאים עד כה בתחרות רבות. ויקטור בלחסן, שחיין מכבי נהריה, שחה 50 מ' חתירה וסיים ראשון בתוצאה: 00:24.10,תוצאה זו מהווה זמן טוב מהקריטריון להשתתפות באליפות אירופה לנוער. הכישרון של נאור שרון בלט מגיל צעיר. הוא גדל בחממה הכי גדולה בארץ בשנים האחרונות, מכבי ראשל"צ, אבל מכבי תל אביב שמה עליו יד כבר בכיתה ז'. כעבור שנה כבר שיחק בקבוצת הנערים, רובם גדולים ממנו בשנתיים, וזכה בדאבל. בכיתה י' התקדם לנוער. "בגילים הצעירים, עוד מהקט־סל, אף פעם לא שיחקתי עם השנתון שלי". צרפת, שהתלהבה משרון, הציעה לו להצטרף לאקדמיה של פו אורטז. במשך שנה וחצי התגורר לבדו. בשנה הראשונה היה באורטז, את השנייה החל בראסינג פריז. "אלו קבוצות שמחזיקות פנימייה לנערים ממדינות אחרות, הייתי בעיקר עם ברזילאים וסנגלים".

קרנוזין ובטא אלנין

קרנוזין ובטא אלנין עם ד"ר קובי עזרא.  http://diet2all.net  בטא-אלאנין הינו חומצת אמינו פפטידית בלתי חיונית המיוצרת באופן טבעי בתאי השרירים ובמוח. מחקרים קליניים הראו כי בטא-אלאנין עשוי לעזור לעכב את עייפות השרירים, לסיבולת מוגברת במהלך פעילות גופנית. לכן הבטא אלנין תומך בסיבולת שרירים, עוזר עייפות שריר עיכוב ומוצר יעיל במיוחד לצמחוניים. 

דיאטה וקפאין דיאטת אנרגיות ומשקאות אנרגיה

תמונה
דיאטה וקפאין דיאטת אנרגיות ומשקאות אנרגיה עם ד"ר קובי עזרא. http://diet2all.net כולם יודעים ששתיית משקאות המכילים קפאין (בריכוז מתאים) מסייעים לנו לתהליך ההרזיה וחיטוב הגוף, לכן כל דיאטה או לפחות מרבית הדיאטות אינן מגבילות את צריכת הקפאין בהליך הדיאטה. כמו כן, הקפאין גורם לנו לחוש ערניות יתר ומפיג מהר כל עייפות, ישנם הרבה ספורטאים (ואנשים בכלל) אשר צורכים אותו לפני האימונים… הקפאין מבחינה פרמקולוגית גורם לגירוי מערכת העצבית המרכזית, מערכת הנשימה וקצב הלב. הקפאין חוסם את קולטני האדנוזין (adenosine atp), שבתאי מערכת העצבים המרכזית. (למעשה הוא פועל על כל התאים בגוף משום שבכל תא קיימים קולטני אדנוזין), כאשר האדנוזין נקשר לתאי העצב הוא מאט את פעילות התאים. תהליך זה מתרחש, בין היתר, בזמן השינה. מולקולות הקפאין, הדומות לאדנוזין, נקשרות לאותם קולטנים אך לא גורמות להאטת פעילות התא. במקום זאת הקפאין חוסם את את הקולטנים ומונע את פעילות האדנוזין. כתוצאה מכך הפעילות העצבית המוגברת גורמת לשחרור ההורמון אפינפרין (הנקרא גם: אדרנלין), שבתורו גורם למספר תופעות, כגון: הגברת קצב הלב, עליית לחץ הדם,...